Klankmassage

Oorsprong en uitgangspunt
Klankmassage heeft haar oorsprong in India en werd daar 5000 jaar geleden al gebruikt. Het uitgangspunt is dat wanneer we met onszelf en met onze omgeving in harmonie leven, we in staat zijn vrij en creatief te leven.

Verloop klankmassage
Na een intakegesprek worden klankschalen op en rond het lichaam van de cliënt geplaatst
en zacht aangeslagen. Er worden verschillende soorten klankschalen gebruikt, passend bij de afzonderlijke lichaamsdelen. Het hele lichaam komt zo in een harmonische trilling en ontspant zich diep. Na afloop is er een kort nagesprek.
Een klankmassage kan eenmalig plaatsvinden maar ook therapeutisch worden ingezet.

Effecten klankmassage
Door klankmassage raakt het lichaam diep ontspannen. De klanken spreken het oorspronkelijke vertrouwen aan, lichaam en geest geven zich over en daarmee wordt loslaten makkelijker. Klankmassage stimuleert het zelfhelend vermogen van het lichaam en heeft een positief effect op de gezondheid. Ook beïnvloedt het op een positieve manier de lichaamsgewaarwording, het zelfbewustzijn en de creativiteit. Klankmassage werkt in op lichaam, geest en ziel.

Peter Hess
Peter Hess heeft de klankmassage tijdens jarenlang onderzoek en praktijkervaring ontwikkeld en aangepast aan de behoeften van mensen in het Westen. Zijn methode is voortdurend in ontwikkeling omdat het steeds wordt aangepast aan nieuwe inzichten op het gebied van neurobiologie, pedagogie, psychologie en andere disciplines.

Cadeau
Een klankmassage is heerlijk voor jezelf en ook leuk om aan iemand anders cadeau te geven!